reteta pentru aluat, este tradusa de mine ,
reteta originala si pozele de aici Pan brioche


Ingrediente :

Coca

- 150gr. faina ;
- 90 gr. apa ;
- 30 gr.drojdie ;

- se framanta bine cu mana sau mixerul , se acopera si se lasa la dospit 40-50 min.

Pasta de unt :

- 350 gr.faina ;
- 50 gr. apa ;
- 100 gr.unt/margarina ;
- 30 gr.zahar ;
- 10 gr.sare ;
- 2 oua ;

- punem faina cernuta pe planseta de framantat , facem o gaura la mijloc cu dosul maini , turnam apa , zaharul ,ouale, sarea si untul , framantam bine ,pana cand obtinem o bila ;


- cand coca si-a dublat volumul ,o luam si o intindem intro foaie nu prea mare , punem la mijloc aluatul cu unt ,impachetam si intindem , impachetam si intindem ,impachetam si lasam sa stea o ora sa se odihneasca dupa care impartim aluatul in doua si facem 2 paini pe care le punem la copt in tavi de chec tapetate cu hartie de copt , sau le folosim ca baza pentru diferite paini umplute (salate ) ;


Pofta buna !