tradusa de mine

reteta si pozele de aici

Ingrediente :

- 150 gr. Marshmallow,, Haribo" ;
- 330 gr.zahar praf ;
- 3 linguri apa ;

Mod de preparare :

- puneti bezelele cu apa , intro cratita adanca in bain - marie si lasati sa se topeasca , aprox.20min. ;


- cand s-au topit adaugam 125 gr.zahar praf si amestecam , pana cand obtinem o crema goasa ;





- punem pe blatul de lucru , zahar praf ;

- peste turnam compozitia de bezele ;


- acoperim cu zahar praf ;


- ne ,, infarinam “ mainile cu zahar praf sau ne ungem cu ulei ;


- lucram usor , usor pasta , avand grija sa avem mainile infarinate cu zahar praf , tot timpul ;




- cand copozitia de bezea a obsorbit mare parte din zahar , lucram pasta de Marshmallow / bezea , ca si pe paine ;







- o framantam pana cand se leaga bine , iar mainile noastre raman curate ;


- formam o bila , pe care o punem intro folie de plastic si o lasam la rece 24 de ore , dupa care o putem folosi la modelare diferitelor decoratiuni pentru tort ;



Important :

- pasta MMF nu se pastreaza in frigider ,o punem in dulap langa alimente sau in camara ;
- trebuie lasata sa stea 24 ore ,inainte de a o folosi la imbracat sau facut decoratiuni ;
- pasta acoperita bine in folie de plastic se poate pastra pana la 2 luni ;
- folositi zahar praf (pudra) cumparat , nu facut in casa din zahar tos ;
- cantitatea de zahar necesara depinde de caramele folosite (Marshmallow) ,
de aceea trebuie puasa treptat;
- decoratiunile facute din pasta MMF se pot pastra mai mult timp intro cutie de carton in dulap ;
-toate decoratiunile din MMF sunt comestibile;pentru a intinde sau modele pasta MMF pudrati-va mainile cu zahar praf sau amidon;

banda lui Winni




broscutete pas cu pas







video reteta