Blat
* 8 oua ;
* 2 ling. apa ;
* 10 ling. zahar ;
* 10 ling. faina ;
* 1 lingurita praf de copt ;
Umplutura :
* 1 cutie crema de branza (mascarpone ,...)
* 1cutie frisca ( 500ml) ;
* 80 gr.zahar ;
* 50 ml lichior de piersici ;
* 1 cutie piersici (800-850 gr) scurse si taiate felii de 1 cm ;
* 1 plic gelatina ;
Mod de preparare:
- se ia o tava de 25/35 cm se tapeteaza cu hartie de copt ;
Blat :
- se bat albusurile cu apa si zaharul spuma se adauga galbenusurile , se amesteca prin rasturnare ;
- se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se continua amestecarea ingredientelor prin rasturnare ;
- se toarna compozitia in tava tapetata ;
- se pune la copt in cuptorul preincalzit aprox.30-35 min.
- dupa care se scoate , se rastoarna pe n gratar , se desprinde hartia , se lasa sa se racoreasca putin , se taie in doua ;
- separat se bate frisca spuma ;
- crema de branza se freaca cu zaharul , se adauga frisca treptat si se incorporeaza in crema ;
- insiropam cu lichior cele 2 foi ;
- impartim crema in doua , o parte o punem itre cele doua foi si a doua deasupra ;
- peste ultimul strat de crema punem feliile de piersici si la final gelatina inmuiata in sucul de piersici incalzit ;
Nota : - la blat putem inlocui o ligura de faina cu una de cacaoa si vom aveam un blat maro , iar contrastul dintre blat, crema si fructe va fi mai mare si la fel de gustos
- prajitura se poate adapta si la altfel de fructe : visine , cirese, caise, pere ,...
Pofta buna !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu