Blat
* 8 oua ;
* 2 ling. apa ;
* 10 ling. zahar ;
* 10 ling. faina ;
* 1 lingurita praf de copt ;

Umplutura :


* 1 cutie crema de branza (mascarpone ,...)
* 1cutie frisca ( 500ml)  ;
* 80 gr.zahar ;

* 50 ml lichior de piersici ;
* 1 cutie piersici (800-850 gr) scurse si taiate felii de 1 cm ;
* 1 plic gelatina ;


Mod de preparare:
- se ia o tava de 25/35 cm se tapeteaza cu hartie de copt  ;

Blat :

- se bat albusurile cu apa si zaharul spuma se adauga galbenusurile , se amesteca prin rasturnare ;
- se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se continua amestecarea ingredientelor prin rasturnare ;
- se toarna compozitia in tava tapetata ;
- se pune la copt in cuptorul preincalzit aprox.30-35 min.

- dupa care se scoate , se rastoarna pe n gratar , se desprinde hartia , se lasa sa se racoreasca putin , se taie in doua ;

- separat se bate frisca spuma ;
- crema de branza se freaca cu zaharul , se adauga frisca treptat  si se incorporeaza in crema ;
- insiropam cu lichior cele 2 foi ;
- impartim crema in doua , o parte o punem itre cele doua foi si a doua  deasupra ;
- peste ultimul strat de crema punem feliile de piersici si la final gelatina inmuiata in sucul de piersici  incalzit ;


Nota : -  la blat putem inlocui o ligura de faina cu una de cacaoa si vom aveam un blat maro , iar contrastul dintre blat, crema si fructe va fi mai mare si la fel de gustos
- prajitura se poate adapta si la altfel de fructe : visine , cirese, caise, pere ,...


Pofta buna !