sursa Practic în bucătărie

Ingrediente :
Blat :
- 125 gr. unt ;
- 125 gr. zahăr ;
- 2 ouă ;
- 1/2 plic zahăr vanilinat ;
- 1 linguriţă praf de copt ;
- 200 gr. făină ;
- 3 linguri lapte ;
- 400 gr. vişine fără sâmburi ;
- sare ;

Streusel/aluat fărâmicios :

- 50 gr. unt ;
- 65 gr. zahăr ;
- 75 gr. făină ;
- scorţişoară ;

Mod de preparare :

Blat :

- se freacă untul cu zahărul şi vanilia, apoi încorporăm pe rând gălbenuşurile , făina , un praf de sare , praful de copt şi la sfârşit albuşurile bătute spumă ;

-întindem compoziţia întro tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină sau tapetată cu hârtie de copt , aşezăm vişinele deasupra ;

Streusel :

- amestecăm untul cu zahărul , făina şi un praf de scorţişoară , obţinem un aluat uşor uscat şi fărâmiţat pe care-l presărăm peste vişine , punem prăjitura în cuptorul preîncălzit cca 45 min.


Poftă bună !