Numele acestui tort este ,,Cake the goose paws " , tradus ar veni ,, tort laba de gasca " , nu vad care este gasca si nici laba gastei din acest tort , dar va asigur ca este delicios ,iar numele lui trebuie sa recunoastem este cel putin haios .Daca eu am gresit interpretarea lui , va rog sa ma corectati.

sursa
kuharka

reteta tradusă de mine



Ingrediente :

- 7 ouă ;
- 200 gr.zahăr ;
- 120 gr.ciocolata ;
- 150 gr. faina ;
- 50 gr. amidon ;
- 60 ml ulei ;
- 1/2 pachet praf de copt ;
- 1 pachet zahăr vanilinat ;

Cremă :

- 400 gr. frişcă ;
- 50 gr. zahăr ;
- 100 gr. ciocolată ;

- 300 gr.vişine fără sâmburi ;


Ornat :

- 100gr. frişcă ;
- 8-10 vişine fără sâmburi pentru ornat ;
- tavă cu diametru de 24 cm , tapetată cu hârtie de copt ;

Mod de preparare :

Prima zi

Crema :

- punem frişca cu zahărul intrun vas pe foc şi dăm în clocot , adăugăm ciocolata mărunţită , lasăm până când se topeşte ,amestecând încontinuu ;
- o punem la răcit ,amestecăm bine şi o punem crema ăn frigider până a dou zi ;

Blatul :

- punem ciocolata in bain marie la topit ;
- amestecam cu tel/mixer galbenusurile cu zaharul pe bain-marie , dam la o parte si adaugam uleiul amestecand in continuu , turnam treptat ciocolata topita si amestecam ;
- adaugam faina,amestecata cu amidounl, praful de copt si zaharul vanilinat ;
-
la final adaugam albusurile batute spuma , avand grija sa amestecam incontinuu prin rasturnare;
- punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt , in cuptorul preincalzit pentru cca 40-50 min.
- lasam sa se raceasca in forma pana a doua zi ;


A doua zi

- se bate frisca spuma ,se pune la rece ;
- se pun visinele la scurs intro strecuratoare ;
- se scoate blatul din tava si il taiem in trei parti egale ;


Asamblarea :

- punem primul blat pe platou , intindem peste 1/3 din crema ganache , repartizam 150 gr.visine peste, al doilea blat ,1/3 crema , restul de visine , al treilea blat , imbracam tortul cu crema ramasa ,iar deasupra ornam cu gramajoare de frisca si visine , pe margini punem bucatele de ciocolata maruntita ;






Pofta buna !


2 comentarii:

Marcela S. spunea...

Arata f. bine! Merita incercata reteta ta. Te pup.

nicolina spunea...

Nu numai arata bine ,ste si f.bun , te pup si eu .