Ingrediente:

- 2 vinete de marime potrivita ;
- ulei pentru prajit ;

- 2 linguri ulei de masline ;
- 3-4 catei de usturoi pisati marunt ;
- 1 ardei iute tocat marunt ;
- 2 ling. patrunjel proaspat tocat ;
- 50 g cascaval/parmezan razuit ;

Mod de preparare:

- se taie vinetele in felii groase .se pudreaza cu sare si se lasa sa stea 20 min ;
- intro tigaie se pune la incins uleiul si prajim feliile de vanata pe ambele parti , le scoatem si le punem pe o farfurie ;

- din uleiul de masline , usturoiul pisat si ardeiul maruntit se face un sos , in blender ;

- cand am terminat toate vinetele de prajit , le asezam intro tava pe hartie de copt , deasupra punem cate o lingurita de sos , cascaval/parmezan razuit si patrunjel tocat , dupa care in cuptorul preincalzit cca10 min ;


Pofta buna !